SPAC

SPAC staat voor ‘Special Purpose Aquisition Company‘. Deze bedrijfsvorm is ontworpen om bedrijven toegang te verschaffen tot de beurs, zodat zij niet het traditionele IPO-proces hoeven te doorlopen. De SPAC staat namelijk al aan een beurs genoteerd. Via de SPAC wordt de financiering van meerdere beleggers gebundeld. Deze zak geld wordt vervolgens binnen een bepaald tijdbestek gebruikt om te beleggen in een nader te bepalen ​​bedrijf.

Via een SPAC ben jij als particuliere belegger in staat om te beleggen in aankomende transacties vanuit private equity, met name leveraged buyouts. Dit klinkt natuurlijk spannend en interessant, maar let op want waar je in gaat beleggen is een black box. Je bent voor jouw belegging volledig afhankelijk van de initiërende partij. Deze bepaalt namelijk waarin het vermogen en dus jij uiteindelijk gaat beleggen.


Bij de Beste Belegger delen we graag met jou onze kennis over beleggen. Hopelijk ben je weer iets wijzer geworden over de beleggingswereld. Kijk en lees gerust verder en leer meer over de geheimen van de financiële wereld. Ben je trouwens ook al bekend met het Youtube kanaal van Beste Belegger? Houd die in de gaten voor interessante video’s over beleggen.