Rating

De rating van een bedrijf of overheid geeft aan hoe deze wordt gewaardeerd door de kredietbeoordelaars. De rating kan je aflezen in letters, waarbij de AAA (triple A) de beste is. Moody’s, Standard & Poor’s en Fitch zijn de grote kredietbeoordelaars, zij beoordelen de bedrijven en geven de ratings af. De aanvraag voor een rating moet een bedrijf zelf financieren. Voor landen geldt dit niet. Zij worden altijd beoordeeld en de rating kan tussentijds worden aangepast.

De rating geeft aan wat je als belegger kan verwachten met betrekking tot het risico en rendement. Een bedrijf of land met een hoge rating zoals AAA heeft een lager risico om in te beleggen, dan een bedrijf of land met een D-status. Daar staat tegenover dat, het rendement dat je kan halen bij een D-status waarschijnlijk hoger zal zijn dan bij een AAA-status. Natuurlijk bieden de ratings je geen zekerheid, het blijft beleggen. Ook bij bedrijven of landen met een AAA-status gaat wel eens iets mis en verlies je jouw geld.


Bij de Beste Belegger delen we graag met jou onze kennis over beleggen. Hopelijk ben je weer iets wijzer geworden over de beleggingswereld. Kijk en lees gerust verder en leer meer over de geheimen van de financiële wereld. Ben je trouwens ook al bekend met het Youtube kanaal van Beste Belegger? Houd die in de gaten voor interessante video’s over beleggen.