Quote

Een quote is de verplichte bied- en laatprijs die wordt afgegeven door market makers. Dit zijn partijen die de markt in een effect onderhouden. Het afgeven van een quote zorgt voor een hogere liquiditeit. Dit is belangrijk voor jou als belegger. Als er voldoende liquiditeit is in de markt, dan kan je makkelijk van jouw belegging af, zonder dat dit jou teveel kost. Een voorbeeld van een beursgenoteerde market maker is Flow Traders.

Quote van de website: As a financial technology company, our proprietary technology platform enables us to quote bid and ask prices in thousands of ETP listings, as well as similar financial products. We also provide liquidity to institutional counterparties off-exchange.


Bij de Beste Belegger delen we graag met jou onze kennis over beleggen. Hopelijk ben je weer iets wijzer geworden over de beleggingswereld. Kijk en lees gerust verder en leer meer over de geheimen van de financiële wereld. Ben je trouwens ook al bekend met het Youtube kanaal van Beste Belegger? Houd die in de gaten voor interessante video’s over beleggen.