Mid cap

Mid cap is een term die wordt gebruikt om bedrijven te classificeren aan de hand van hun marktkapitalisatie. De definitie van Mid cap varieert. Over het algemeen zijn het bedrijven met een marktkapitalisatie van tussen de €2 miljard en €10 miljard. Grotere bedrijven zijn large caps en kleinere bedrijven zijn small caps en micro caps.

Als je als belegger op zoek bent naar de pareltjes op de beurs, is het gemakkelijker om deze te vinden tussen de bedrijven met een kleinere marktkapitalisatie. Voor grote beleggers zijn deze niet interessant of is het zelfs niet mogelijk om hierin te beleggen. Analisten volgen dan ook minder snel kleine bedrijven. Hoe minder bekend een aandeel, hoe groter de kans op een onderwaardering en dus een goede mogelijkheid om te beleggen.

Als stelregel kan je dus gebruiken: een kleiner bedrijf, is minder interessant voor professionele beleggers en analisten en biedt sneller een mooie kans. Maar hoe kleiner het bedrijf om in te beleggen, hoe beter je jouw huiswerk moet doen.


Bij de Beste Belegger delen we graag met jou onze kennis over beleggen. Hopelijk ben je weer iets wijzer geworden over de beleggingswereld. Kijk en lees gerust verder en leer meer over de geheimen van de financiële wereld. Ben je trouwens ook al bekend met het Youtube kanaal van Beste Belegger? Houd die in de gaten voor interessante video’s over beleggen.