Junk Bonds

Junk bonds of High Yield obligaties, zijn obligaties met een lage creditrating. Er zijn verschillende onderdelen die een rol spelen bij de beoordeling van een obligatie. De belangrijkste graadmeter bij een obligatie is of deze wel of niet terug betaald gaat worden. De koers van een obligatie geeft aan hoe waarschijnlijk de kans hierop is. Junk bonds worden uitgegeven door bedrijven met een twijfelachtige kredietwaardigheid de kans op uiteindelijke terugbetaling is dus lager.

In de jaren ’70 en ‘80 van de vorige eeuw werden Junk bonds populair onder beleggers. Voornamelijk door het hoge mogelijke rendement van de junk bonds. Natuurlijk geldt ook bij beleggen in obligaties altijd, dat als je meer rendement kan behalen je hiervoor ook meer risico loopt.

In veel gevallen hebben de instanties die de obligatie of junk bond uitgeven geen duidelijke wijze om genoeg winst te generen zodat de belegger zeker is van terugbetaling van zijn belegging. Daarnaast hebben de uitgevende partijen in veel gevallen weinig vaste activa, zoals een gebouw of machines, als onderpand. Allemaal redenen waarom je als belegger een hoger rendement verwacht van zo’n belegging.


Bij de Beste Belegger delen we graag met jou onze kennis over beleggen. Hopelijk ben je weer iets wijzer geworden over de beleggingswereld. Kijk en lees gerust verder en leer meer over de geheimen van de financiële wereld. Ben je trouwens ook al bekend met het Youtube kanaal van Beste Belegger? Houd die in de gaten voor interessante video’s over beleggen.