IPO

IPO staat voor Initial Public Offering. Dit is de Engelse term die gebruikt wordt wanneer een bedrijf voor het eerst aandelen op een beurs plaats. Het is de eerste mogelijkheid om via een beurs te beleggen in de aandelen van het desbetreffende bedrijf.

Als serieuzere belegger is het verstandiger om een belegging in IPO aandelen te mijden of op zijn minst jouw bedenkingen te hebben bij de reden waarom de IPO plaatsvindt. Het zal in de eerste plaats zeker niet zijn om jou er rijker van te maken. Per definitie heb je als belegger een kennisachterstand bij een IPO. Warren Buffett zegt het volgende over beleggen in IPO’s:

It’s almost a mathematical impossibility to imagine that, out of the thousands of things for sale on a given day, the most attractively priced is the one being sold by a knowledgeable seller (company insiders) to a less-knowledgeable buyer (investors).

Warren Buffett


Bij de Beste Belegger delen we graag met jou onze kennis over beleggen. Hopelijk ben je weer iets wijzer geworden over de beleggingswereld. Kijk en lees gerust verder en leer meer over de geheimen van de financiële wereld. Ben je trouwens ook al bekend met het Youtube kanaal van Beste Belegger? Houd die in de gaten voor interessante video’s over beleggen.