Groen beleggen

Groen beleggen is een vorm van duurzaam beleggen waarbij je belegt in beleggingsfondsen die deelnemen in projecten voor een beter milieu en maatschappij of de bescherming hiervan. Duurzaam beleggen hoeft geen rendement te kosten ten opzichte van reguliere fondsen, dat blijkt uit onderzoeken van Morgan Stanley, Morningstar en de Warwick Business School. Overigens betekent dit niet dat duurzaam beleggen altijd een positief rendement oplevert. Het is en blijft natuurlijk beleggen. Ook duurzame beleggingen kennen mindere jaren.

TIP: Voor groene beleggingen geldt een vrijstelling van belasting. Hierdoor betaal je pas belasting als de waarde van jouw groene beleggingen hoger is dan de vrijstelling. Op de website van de belastingdienst vind je welk de hoogte van de vrijstelling en het overzicht van beleggingen met belastingvoordeel.


Bij de Beste Belegger delen we graag met jou onze kennis over beleggen. Hopelijk ben je weer iets wijzer geworden over de beleggingswereld. Kijk en lees gerust verder en leer meer over de geheimen van de financiële wereld. Ben je trouwens ook al bekend met het Youtube kanaal van Beste Belegger? Houd die in de gaten voor interessante video’s over beleggen.