FIRE

FIRE is de afkorting voor Financial Independence Retire Early. Simpel gezegd: zo snel als mogelijk financieel onafhankelijk worden. Degenen die FIRE willen bereiken, besparen zo veel als mogelijk door manieren te vinden om hun inkomen te verhogen en hun uitgaven te verlagen. Het doel hierbij is om een vermogen op te bouwen waarmee een passief inkomen gegeneerd kan worden dat genoeg is voor het levensonderhoud.

TIP: voor het verhogen van jouw inkomen ben je afhankelijk van anderen, daarnaast wil de belastingdienst ook haar aandeel hebben van jouw verhoging (afhankelijk van jouw inkomen 37.1% of 49.5%). Voor elke EUR 100 verhoging aan inkomen houd je dus maar EUR 50,50 tot EUR 62,90 over om te beleggen.

Makkelijker en sneller is het om eerst te kijken naar jouw uitgaven en deze te verminderen. EUR 100 minder uitgegeven is EUR 100 extra beschikbaar om te beleggen.


Bij de Beste Belegger delen we graag onze kennis met jou. Hopelijk ben je weer iets wijzer geworden over beleggen. Kijk en lees gerust verder en leer meer over de geheimen van de financiĆ«le wereld. Ben je trouwens ook al bekend met het Youtube kanaal van Beste Belegger? Houd die in de gaten voor interessante video’s over beleggen.