Charles Dow

Charles Dow was een Amerikaanse journalist, die leefde van 1851-1902. Hij is de grondlegger van de Dow Theorie, waarvan de principes eveneens door de moderne technische analyse nog steeds worden toegepast. Charles Dow ontwikkelde samen met Edward Jones in 1897 twee brede Amerikaanse marktgemiddelden, waaronder de Dow Jones Industrial Average.

In 1882 na een carrière bij onder andere de Wall Street Financial News Bureau, richtte Dow samen met Edward Jones een eigen bedrijf op genaamd Dow, Jones & Company. Dit was een bedrijf gespecialiseerd in financiele verslaglegging. In 1896 bedachten zij de nu zeer bekende Dow Jones Industrial Average. Door de slotkoersen van de aandelen van twaalf bedrijven bij elkaar op te tellen en te delen door twaalf, kwamen ze op het gemiddelde. De eerste publicatie was op 26 mei 1896 in de Wall Street Journal.

Charles Henry Dow.jpg
Bron afbeelding: Wikipedia

Bij de Beste Belegger delen we graag met jou onze kennis over beleggen. Hopelijk ben je weer iets wijzer geworden over de beleggingswereld. Kijk en lees gerust verder en leer meer over de geheimen van de financiële wereld. Ben je trouwens ook al bekend met het Youtube kanaal van Beste Belegger? Houd die in de gaten voor interessante video’s over beleggen.